NBS: Novi rekord u broju instant plaćanja – Bankar.rs
NBSSVE VESTI

NBS: Novi rekord u broju instant plaćanja

U Sistemu za instant plaćanja Narodne banke Srbije (NBS), 20. septembra, realizovana su 221.422 plaćanja, u iznosu od 1.455.188.061,26 dinara, što je novi rekordan dnevni broj realizovanih transakcija od početka rada sistema.

U saopštenju NBS-a se navodi da ovaj sistem omogućava jedan od najsavremenijih načina plaćanja koji trenutno postoji u svetu.

„Sistem funkcioniše 24 časa, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini, a zahvaljujući ovom sistemu NBS-a građanima i privrednim subjektima pružena je mogućnost da plaćanja izvršavaju lako i brzo, s bilo kog mesta i u koje god vreme imaju potrebu, čak i vikendom, neradnim danima ili noću, pri čemu primalac plaćanja taj novac dobija za dalje raspolaganje u svega nekoliko sekundi“, navodi NBS.

Sistem za instant plaćanja Narodne banke Srbije počeo je s radom 22. oktobra 2018. godine, jedan je od prvih sistema te vrste u svetu i od tog datuma funkcioniše, kako tvrde u toj instituciji, izuzetno uspešno, uz visok i stalno rastući broj plaćanja koje obave građani i privreda Srbije.

Tags
Back to top button