Aerodromima Srbije odobrena državna pomoć od 670 miliona dinara – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Aerodromima Srbije odobrena državna pomoć od 670 miliona dinara

Komisija za konotrolu državne pomoći odobrila je državnu pomoć od 670 miliona dinara preduzeću Aerodromi Srbije, za upravljanje aerodormom “Konstantin Veliki” u Nišu.

Kako se navodi u u rešenju, davalac državne pomoći je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a iz budžeta Srbije u prethodnoj godini društvu “Aerodromi Srbije” dodeljena je subvencija u ukupnom iznosu od 670 miliona dinara.

Od te sume, subvencije za upravljanje aerodromom “Konstantin Veliki” u Nišu iznosi 335 miliona dinara.

Komisija je ocenila da državna pomoć niškom aerodromu u 2020. godini predstavlja naknadu za obavljanje “delatnosti od opšteg ekonomskog interesa”.

Komisija je u martu pokrenula prethodni postupak u vezi dodele sredstava “Aerodoromima Srbije”, kako bi utvrdila postojanje potrebe za subvencijom, ali i ocenila usklađenost državne pomoći sa važećim propisima i preuzetim obavezama.

Aerodromi Srbije u 2020. godini ostvarili su negativan neto rezulatat (-119,9 miliona dinara), dok su godinu pre bili u plusu za 32,6 miliona dinara.

Aerodromi Srbije osnovani su 2016. godine. Preduzeće upravlja aerodromom Morava u Kraljevu i aerodromom Konstantin Veliki u Nišu.

Nova ekonomija

Tags
Back to top button