Hrvatski CERP zaradio na prodaji akcija beogradske Alta banke – Bankar.rs
DOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Hrvatski CERP zaradio na prodaji akcija beogradske Alta banke

Državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) postao je vlasnik 5,3 posto deonica beogradske Alta banke, objavila je Beogradska berza, navodeći da je reč o sprovođenju Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije.
Alta banka pravni je naslednik Jubmes banke, imovine koja je bila predmet Sporazuma o sukcesiji bivše Jugoslavije potpisanog u Beču 2001. godine s tim da je neposredni sporazum o podeli deonica Jubmesa između država naslednica bivših jugoslovenskih republika postignut 2006. godine, piše Jutarnji list.

Iako je Jubmes banka, čije je puno ime bilo Jugoslovenska banka za ekonomsku saradnju, još i pre bečkog sporazuma o sukcesiji izvršila pretvaranje u poslovnu banku, a prošle godine promenila i ime, no ostala je obveza na temelju sukcesije bivše SFRJ.

Upravno veće CERP-a već je donelo odluku da se deonice Alta banke prodaju kompaniji Alta pay group sa sedištem u Zemunu za oko 560.000 evra. U toj transakciji prodaju se 15.362 deonice banke po ceni od 36 evra po deonici. Centar je zadužio brokersko društvo M&V Investments da sprovede prodaju deonica Alta banke.

Tags
Back to top button