Uzimaju “parče” srpske firme, potpisivanje u četvrtak – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Uzimaju “parče” srpske firme, potpisivanje u četvrtak

Češki Central European Industries preuzeće udeo, ne precizira se koliki, u srpskoj Beohemiji, saopšteno je iz Privredne komore.

Naime, Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je na zvaničnu ceremoniju potpisivanja Ugovora povodom preuzimanja udela u kompaniji Beohemija d.o.o. između privrednih subjekata “Central European Industries”, iz Češke, i “Preston Holdinga” iz Srbije, koja će se u četvrtak obaviti u prostorijama Privredne komore Srbije, Resavska 15.

Kompanija “Beohemija”, u vlasništvu “Preston Holdinga”, jedan od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru jugoistočne Evrope, prepoznata je kao kapitalna investicija od strane češke holding kompanije, saopšteno je iz PKS.

Central European Industries je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrednošću u oblasti energetike, inženjeringa i reciklaže materijala. Sadrži petnaest kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od preko 200 miliona evra.

Kako kažu iz PKS, ovo je mogućnost da naše proizvode i naš rad podignemo na nivo svetskih multinacionalnih kompanija, a srpsku kompaniju upišemo na globalnu mapu industrije deterdženata i kućne hemije.

Tags
Back to top button