Banka Engleske očekuje da se zaposleni vrate na posao „makar jednom nedeljno“ – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Banka Engleske očekuje da se zaposleni vrate na posao „makar jednom nedeljno“

Centralna banka Engleske saopštila je da očekuje da njeni radnici budu pristuni u kancelarijama „makar jedan dan nedeljno, a generalno i više“, u okviru plana za povratak posle pandemije.

Kako je istaknuto, naredna faza plana počinje već sledeće sedmice, uključujući inicijative „usmerene na olakšavanje hibridnog rada“. Banka je demantovala izveštaje da je odustala od politike „da zaposleni koji se već nisu vratili u kancelariju, počnu da dolaze“.

Ono što se promenilo je, međutim, to što „smatramo da još nije pravi trenutak da od našeg osoblja zahtevamo da se vrati u kancelariju u kojoj, iz više razloga, neki u trenutnom okruženju mogu imati ozbiljne zdravstvene probleme.“

Britanske vlasti objavile su prošle nedelje da je Velika Britanija od početka marta imala najviše smrtnih slučajeva i hospitalizacija od zaraza virusom Covid-19. Broj zaraženih je porastao tokom letnjeg perioda, uprkos tome što je skoro 80 odsto populacije starije od 16 godina primilo dve doze vakcine.

U centralnoj banci ističu da je „oko četvrtine osoblja lično posetilo njene prostorije u Londonu barem jednom prošle nedelje“, te da očekuju „da će se ti brojevi dodatno povećati kako nova faza u našem programu povratka u kancelariju bude otpočela sledeće nedelje“. Navodi se i da su se lokacije banke u Lidsu i Debdenu već vratile na stopu popunjenosti od pre pandemije.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button