UBS: Uspešno sprovedeni evropski projekti i finansijske edukacije – Bankar.rs
BANKESLIDERSVE VESTI

UBS: Uspešno sprovedeni evropski projekti i finansijske edukacije

Udruženje banaka Srbije u narednom periodu intenzivno će raditi na finansijskoj edukaciji građana, posebno dece i mladih. Takav plan potvrđen je na sastanku Projektne grupe za finansijsku edukaciju Evropske bankarske federacije koji je 3 i 4. juna održan u Beogradu.

Udruženje banaka Srbije bilo je domaćin ovog sastanka, kome su, pored visokih predstavnika EBF iz Brisela, prisustvovali i predstavnici nacionalnih udruženja banaka Islanda, Norveške, Švedske, Španije, Grčke, PoLjske, Italije, Luksemburga, Severne Makedonije, Češke, Austrije, Holandije.

Zahvaljujući aktivnom članstvu Udruženja banaka Srbije u ovoj Projektnoj grupi, tokom prethodnih godina u Srbiji su pokrenuta i uspešno sprovedena dva evropska projekta: Evropska nedelja novca i Evropski kviz novca. Na upravo održanom sastanku Projektne grupe pokrenute su nove incijative, kao i nova partnerstva sa zemljama koje su predvodnici savremenog i tehnološki naprednog modela obrazovanja.

„Činjenica da su EBF i 14 udruženja banaka širom Evrope iskazali spremnost da sastanak Projektne grupe za finansijsku pismenost Evropske bankarske federacije bude održan u Beogradu u organizaciji UBS, potvrđuje izuzetan međunarodni ugled Udruženja banaka Srbije koji je građen dugogodišnjim konstruktivnim i aktivnim doprinosom u kreiranju najbolje prakse u domenu finansijske pismenosti danas. Dostignuta međunarodna reputacija Udruženja banaka Srbije i bankarskog sektora Srbije realizovana u domenu finansijske pismenosti ima višestruke efekte, i izvesno je da podstiče i olakšava razvoj novih aktivnosti i saradnje i u raznim drugim segmentima našeg poslovanja“, izjavila je nakon sastanka Slađana Sredojević, član Projektne grupe za finansijsku edukaciju EBF iz Brisela, specijalista za međunarodnu saradnju i finansijsku edukaciju UBS i rukovodilac Centra za bankarsku obuku UBS.

Tags
Back to top button