“Rezultati dobri, davaćemo više iz budžeta” – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

“Rezultati dobri, davaćemo više iz budžeta”

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Arilju da su u drugom ciklusu programa “Moja prva plata” izdvojene 2,2 milijarde dinara.

Program “Moja prva plata” namenjen mladima radi sticanja radnog iskustva, koji je u prošlom ciklusu obuhvatio njih 8.400, pokazao je dobre rezultate jer je većina i zasnovala radni odnos.

“U drugom ciklusu, koji je započeo pre sedam dana pozivom kompanijama, očekuje se još bolji rezultat”, rekla je premijerka Srbije tokom posete porodičnoj tekstilnoj kompaniji “Boa” Bogutovo u Arilju, pozivajući mlade da se od početka oktobra prijave za taj program, prenosi RTS.

Za drugi poziv, kaže, Vlada je odvojila nešto veća sredstva – 2,2 milijarde dinara ukupno.

“Povećaćemo one naknade koje dajemo iz budžeta – za mlade sa srednjim obrazovanjem, sada će biti 22.000 dinara mesečno finansijska nadoknada, za one sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Postoji prostor da kompanije u kojima mladi stiču svoje prvo radno iskustvo nadopune ovo finansijski i povećaju mesečnu nadokandu”, rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, najvažnije je steći iskustvo i za veliki broj njih da ostanu na poslu i da imaju svoje prvo radno mesto.

“Nadamo se da ćemo u drugom ciklusu uspeti da obezbedimo radno iskustvo za 10.000 mladih”, rekla je Brnabićeva.

Tags
Back to top button