Vrednost Bitcoina 50.000 dolara – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Vrednost Bitcoina 50.000 dolara

Bitkoin je nastavio trend oporavka.

Tako je dostigao vrednost od 50.000 dolara u nedelju uveče oko 22:40 časova po istočnoameričkom vremenu, a prema podacima KoinDeska.

To je najveća vrednost vodeće svetske kriptovalute u poslednjih više od tri meseca, prenosi CNBC.

Ovaj digitalni novčić je u aprilu zabeležio istorijski maksimum od preko 64.000 dolara, ali je junu i julu usledila njegova velika rasprodaja i sunovrat cene, koja je pala čak ispod 30.000 dolara. Tome je u velikoj meri doprinela pooštrena regulativa kineskih vlast, koja je dovela do prestanka rudarenja bitkoina u Kini i preseljenja te aktivnosti u druge zemlje.

Međutim, sredinom jula je počeo kontinuirani oporavak kripto tržišta. U poslednjih nekoliko dana, pozitivan uticaj na kretanje cena digitalnog novca imale su dve važne najave.

Naime, jedna od vodećih trgovinskih kripto platforrmi, Koinbejz, saopštila je prošle nedelje da će kupiti kriptovalute u vrednosti 500 miliona dolara i da će 10 posto svoje dobiti izdvojiti za portfelj kripto imovine.

Takođe, kompanija za onlajn plaćanja PejPal izvestila je da će pokrenuti novu uslugu u Velikoj Britaniji kako bi omogućiti ljudima da kupuju, čuvaju i prodaju digitalne valute.

U međuvremenu, i drugi digitalni novčići beleže rast vrednosti. Eter se trgovao u noćas u usponu od oko 2,0 procenta na 3.302,59 dolara. Vrednost čitavog kripto tržišta je u nedelju premašila 2,14 biliona dolara, prema podacima sa portala Coinmarketcap.com.

Tags
Back to top button