Bafetov savet kako da se obogatite iz 1999. i dalje važi – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Bafetov savet kako da se obogatite iz 1999. i dalje važi

Još 1999, Vorena bafeta su ljudi pitali kako da postanu tako bogati kao on, a njegov savet i dalje se može primeniti, piše CNBC.

Naime, ako želite da jednog dana budete bogati kao Voren Bafet, ne oklevajte, počnite s time što pre.

To je savet koji je ovaj investicioni titan dao 1999. na godišnjem skupu akcionara kada su ga upitali kako je zaradio 30 milijardi dolara, koliko je bio “težak” u to vreme.

Onda je, tada 68-godišnji Bafet čije je bogatstvo otad naraslo na 100 milijardi, kazao da je složena kamata (kamata na kamatu) investitorov najbolji prijatelj i uporedio je sticanje bogatstva preko kamate sa kotrljanjem grudve snega niz padinu.

“Počnite rano”, rekao je Bafet. “Ja sam počeo sa malom grudvom na vrhu vrlo dugačke nizbrdice. Dugačku nizbrdicu ćete imati ako počnete veoma mladi ili doživite duboku starost“, kazao je investicioni mag.

Prorok iz Omahe kazao je da kada bi završio koledž 1999. i imao 10.000 dolara za investiranje, strateški bi osmislio gde da uloži novac.

“Verovatno bih se fokusirao na manje kompanije jer bih radio sa manjim sumama a u toj areni ima više šanse da su nešto ostali prevideli”, objasnio je tada Bafet, rekavši da bi krenuo da razmatra kompanije abecednim redom, piše CNBC.

Tags
Back to top button