Sud zabranio licitaciju Valjaonice bakra Sevojno – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Sud zabranio licitaciju Valjaonice bakra Sevojno

Iako je privredno društvo “Kappa Star Limited”, iz koje stoji domaći privrednik Nebojša Šaranović, objavilo oglas za kupovinu 100 posto akcija Valjaonice bakra Sevojno u postupku javnog nadmetanja za 20. avgust, ovaj postupak moraće da se odloži jer je Privredni sud u Užicu doneo meru, kojom zabranjuje ovu transakciju.

Istu odluku je doneo i Okružni sud u Nikoziji i to po zahtevu kompanije “Ist point metals”, pa će ova transakcija, kojom je trebalo da “Kappa Star Limited” namiri potraživanje duga od njih, prodajom 643.356 akcija za 12,7 miliona evra, koje je izdalo AD “Valjaonica bakra Sevojno”.

To praktično znači da “Kappa Star Limited” neće moći na ovaj način da se namiri dug od tri miliona evra od kiparske kompanije “Ist point metals” (EPM), koja je i stopostotni vlasnik Valjaonice bakra u Sevojnu, iako je kao obezbeđenje tog potraživanja stavljena zaloga na sve akcije srpske fabrike, piše Biznis i finansije.

Prema nalogu Privrednog suda u Užicu izvršni poverilac, odnosno “Ist point metals”, u narednih 30 dana treba da pokrene parnični postupak kako bi opravdao ovako donetu privremenu meru.

Inače, u Valjaonici bakra Sevojno zaposleno je oko 1200 radnika.

Tags
Back to top button