Zašto je Matijević kupio zrenjaninski “Radijator”? Privrednik je sada u novom biznisu – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Zašto je Matijević kupio zrenjaninski “Radijator”? Privrednik je sada u novom biznisu

Kompanija Matijević kupila je još jednu firmu u stečaju, ovaj put zrenjaninski “Radijator”.

Fabrika koja se decenijama bavila proizvodnjom kotlova i grejnih tela jedno vreme je kao akcionarsko društvo na berzi bila više nego pogodna firma za investitore.

Nakon što je kupio dva ključna objekta ATP “Vojvodina”, novu međunarodnu autobusku stanicu i servisni centar za autobuse, Matijević je sada za 414,8 miliona dinara postao vlasnik i bivše livnice. Zrenjaninska fabrika Radijator prodata je novosadskoj firmi Mat real Estate u vlasništvu Petra Matijevića pre dva meseca, a od pre neki dan fabriku je preuzeo i zvanično novi vlasnik.

Novosadska firma bila je jedini ponuđač na poslednjoj prodaji, a od 2019. pokušano je više puta da se nekada prepoznatljiva livnica proda, piše Blic.

Fabrika se nalazi u industrijskoj zoni prema Beogradu, ima 22 objekta i dvorište, sve to na preko dva hektara gradskog građevinskog zemljišta.

Kako je saopšteno u kompaniji, Matijević bi u “Radijatoru” sada trebalo da, umesto odlivaka, proizvode traktore i mašine za branje višanja. Na taj način, ovaj domaći privrednik, koji je svoj osnovni biznis najviše fokusirao na poljoprivredu, praktično će dodatno zaokružiti svoju proizvodnju hrane, voća prvenstveno, prenosi B92.

“Ubuduće ćemo traktore i priključne mašine za branje višanja, koje već imamo u svom programu u novosadskoj Agrovojvodini, sada proizvoditi u Zrenjaninu. Tu ćemo najverovatnije da napravimo proizvodnju kombajna za višnju. Imamo u planu i proizvodnju traktorskih prikolica za poljoprivredu”, saopšteno je u kompaniji.

Kako su naveli, delatnost “Radijatora” nije im bila interesantna ,već njihovi njihovi objekti u Zrenjaninu, koje će raščistiti.

Tags
Back to top button