Grupa Triglav: Rast dobiti u prvom polugodištu 41 posto – Bankar.rs
OSIGURANJESVE VESTI

Grupa Triglav: Rast dobiti u prvom polugodištu 41 posto

Grupa Triglav prvu je polovinu ove godine završila s neto dobiti od 47 miliona evra, što je 41 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukupne bruto premije iznosile su 731 milion evra, što je povećanje od 9%.

U odnosu na prvu polovinu prošle godine, neto dobit povećala se u prvih šest meseci ove godine za 41 posto, dok je neto dobit porasla za 40 posto. U oba slučaja iznosio je 47 miliona evra.

Grupa oko Zavarovalnice Triglav postigla je rast zaračunatih premija na svim tržištima i u sva tri segmenta osiguranja, objavila je Zavarovalnica Triglav na web stranici Ljubljanske berze.

U Sloveniji je rast iznosio sedam posto, što je četiri postotna boda iznad tržišta, a na tržištima izvan Slovenije 16 posto. U odnosu na prvu polovinu prošle godine, premije neživotnih osiguranja ove su godine porasle za 10%, premije životnog i penzijskog osiguranja za 9%, a premije zdravstvenog osiguranja za 1%.

Za razliku od prvog tromesečja, u drugom tromesečju bilo je i masovnih gubitaka, procenjene vrednosti šest miliona evra. Grupa je imala šest posto više tehničkih rezervi formiranih u prvoj polovini ove godine nego krajem 2020.

U upravljanju imovinom klijenata u zajedničkim fondovima i putem individualnog upravljanja, Grupa je povećala obim imovine pod upravljanjem za 20 posto na 1,39 milijardi evra u odnosu na kraj 2020. godine.

Zavarovalnica Triglav sama je naplatila 437,9 miliona bruto premija osiguranja. Dobit osiguravajućeg društva pre oporezivanja iznosila je 32,3 miliona evra i bila je dva posto veća nego u prvoj polovini prošle godine. Neto dobit bila je na prošlogodišnjem nivou, na 26,4 miliona evra.

Indikator

Tags
Back to top button