Vlada: Iduće godine 100.000 vaučera u turizmu – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Vlada: Iduće godine 100.000 vaučera u turizmu

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije kojom se predviđaju sredstva za 100.000 vaučera za narednu godinu, kako bi se investiralo u domaći turizam.

Pravo na vaučer u maksimalnom iznosu od 5.000 dinara imaju penzioneri, nezaposlena lica i korisnici posebne novčane naknade iz evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava za pomoć i negu drugog lica, zaposleni, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, poljoprivrednici koji su se izjasnili da se bave isključivo poljoprivredom (koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava) i studenti.

Vlada je obezbedila za 2021. godinu sredstva za subvencionisanu kupovinu elektro i hibridnih vozila u iznosu od 120 miliona dinara, kako bi se umanjili negativni efekti i značajno smanjilo aero zagađenje, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju izmene Međunarodne konvencije o harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kojim se usaglašava procedura za sve zemlje članice koje su potpisale ovaj međunarodni dokument.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju između Saveta ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Republike Srbije i Vlade Crne Gore, saopštila je vladina Kancelarijanza saradnju sa medijima.

Primenom novog sporazuma biće uređena pitanja iz ove oblasti na moderniji način i u skladu sa strukturom Zajedničkog modela EUROCONTROL.

Članovi vlade usvojili su Akcioni plan za sprovođenje Inicijative partnerstvo za otvorenu upravu u Republici Srbiji za period 2020-2022. godine.

S obzirom na to da Strategija proširenja Evropske unije na Zapadni Balkan reformu javne uprave postavla kao jedan od tri stuba procesa pristupanja, primena ovog dokumenta obezbediće podršku i veće angažovanje vlada širom sveta, kako bi se poboljšao integritet, transparentnost, efikasnost i odgovornost javne vlasti.

Na taj način gradiće se poverenje javnosti, ojačati saradnja sa organizacijama civilnog društva, osnažiti učešće građana u upravlanju, unaprediti borba protiv korupcije, pristup informacijama i upotreba novih tehnologija.

Tags
Back to top button