Poslednja reč iz Geoksa: Važna poruka za radnike, dužnike, poverioce, ali i nove investitore – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Poslednja reč iz Geoksa: Važna poruka za radnike, dužnike, poverioce, ali i nove investitore

Agencija za privredne registre (APR) objavila je na svom sajtu odluku italijanske kompanije Geox o pokretanju likvidacije svog preduzeća Tećnic development doo preko koga je u Vranju proizvodila obuću.

U dokumentu je navedeno da je odluka o likvidaciji doneta 2. avgusta ove godine, dok je APR rešenje o pokretanju likvidacionog postupka doneo 5. avgusta.

Poveriocima je dat rok od 30 dana da prijave svoja potraživanja, a dužnicima je dat rok od 90 dana da izmire sve obaveze prema Tećnic developmentu, ili će u suprotnom nastupiti zastarelost, prenosi Blic.

Za likvidacionog upravnika je odredjen Miloš Stošić, dodaje se u saopštenju.

Geoks je, podsetimo, Srbiju napustio preko noći i na ulici ostavio oko 1.200 radnika. Kako je obećano iz Nemanjine 11, bivši radnici Geoksa, koji ne dobiju posao u nekoj drugoj firmi treba da računaju na jednu platu od države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država bivšim radnicima Geoska u Vranju, koji ne budu odmah dobili drugi posao u Teklasu, koji će u tom gradu otvoriti novi pogon, dati na poklon jednu prosečnu platu u Vranju koja je viša nego prosečna plata koja je bila u Geoksu.

Vučić je rekao da Teklas kreće da zapošljava ljude u Vranju i da će već za dve ili tri nedelje biti zaposleno 250 ljudi, a do marta 600 radnika.

“Sada je trka sa vremenom i zato smo spremni da iza njih izdvojimo jednu prosečnu platu u Vranju, koja je viša nego prosečna u Goeksu, da im država na taj način dodatno pomogne kako bi ljudi mogli da premoste ovaj period od nekoiko nedelja ili meseci”, rekao je Vučić pre neki dan.

Tags
Back to top button