Societe Generale nadmašio očekivanja – Bankar.rs
ANALIZEBANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Societe Generale nadmašio očekivanja

Societe Generale nadmašio očekivanja rezultatima u drugom kvartalu zahvaljujući oporavku maloprodajnog poslovanja u Francuskoj i smanjenom nivou loših kredita.
Francuski bankarski div je u drugom tromesečju prijavio neto prihod od 1,44 milijarde evra (1,71 milijardi dolara). Analitičari su očekivali 704 miliona evra neto dobiti za tromesečno razdoblje, navodi Refinitiv.

Najnoviji rezultati slede “rekordno” tromesečje početkom 2021. godine, kada je dobit dosegla 814 miliona evra, i označavaju značajan zaokret u dobiti od gubitka od 1,26 milijardi evra objavljenog pre godinu dana, na vrhuncu ekonomske krize izazvane Covidom.

Drugo tromesečje “obeležilo je snažan zamah prihoda, nastavak troškovne discipline i vrlo niski troškovi rizika koji proizlaze iz vrlo malog broja nepodmirenih obveza po kreditima”, rekao je Frederic Oudea, izvršni direktor grupe. Napomenuo je kako su rezultati za prvu polovinu 2021. najbolji u pet godina.

Najnovije rezultate podržala je maloprodajna jedinica francuske banke koja je izvestila o neto prihodu od 438 miliona evra – značajan rast u odnosu na 60 miliona evra prijavljenih pre godinu dana.

To je posledica većeg broja stambenih kredita i potrošačkih kredita.

Tags
Back to top button