Bivši direktor Makedonskog Telekoma uvodi Telekom Srbije na makedonsko tržište – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Bivši direktor Makedonskog Telekoma uvodi Telekom Srbije na makedonsko tržište

Bivši operativni direktor Makedonskog Telekoma Goran Trajanovski imenovan je za direktora novoosnovane podružnice Telekoma Srbija, čime je srpski operater službeno ušao na tržište u Makedoniji od kraja jula.

Telekom Srbije ponudiće mobilne usluge u Severnoj Makedoniji do kraja 2021. godine, prema najavi medija. Podružnica u Severnoj Makedoniji zove se Mtel i počeće da nudi usluge satelitske televizije u roku od mesec dana, prema onome što je predsednik Uprave Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao Tanjugu. Usluge mobilne telefonije i optičkog interneta biće uvedene do kraja 2021.

Većinski vlasnik kompanije je Republika Srbija s 58,11 posto vlasničkog udela. Osim države, vlasnici su i Telekom Srbija a.d. Beograd sa 20 posto deonica, građani Republike Srbije sa 14,95 posto te zaposleni i bivši zaposleni Telekoma Srbija a.d. Beograd sa 6,94 posto

Trajanovski je prethodno vodio Makedonski Telekom nakon što ga je upravni odbor izabrao 2017. godine. Magistar je industrijskog menadžmenta, diplomirani inženjer elektronike i telekomunikacija, iskusan telekomunikacijski stručnjak s dugogodišnjim praktičnim iskustvom u tom području, navodi faktor.mk.

Osnivač je startupa IP Home & Office. U razdoblju od januara 2014. do novembra 2015. radio je na razvoju platforme “Za Internet stvari” (aplikacije i web usluge), dizajnu hardvera i implementaciji pametnih sistema za učinkovito upravljanje električnim instalacijama u domovima i industrijskim zgradama . Pokrenuo je kreiranje i razvoj IoT rešenja Business to Business. S IP Home & Office osvojio je 4. mesto na drugom međunarodnom takmičenju Business Wall of Fame prema broju glasova.

U razdoblju od 2003. do 2004. bio je direktor programa u Makedonskom Telekomu, odgovoran za reorganizaciju kompanije. Sproveo je program Put do uspeha koji je uključivao 3 strateška i 5 funkcionalnih projekata. Prethodno je bio i šef sektora za popravke u Makedonskom Telekomu, izravno doprinoseći povećanju usluga popravka u kompaniji.

Pre nego što je 2017. postao glavni operativni direktor, bio je pomoćnik ministra informacione tehnologije i telekomunikacija u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Agencija za elektronske komunikacije već je potvrdila da je srpski operater zainteresovan za ulazak na makedonsko tržište nuđenjem u narednom razdoblju satelitske televizije, a nakon Nove godine će biti i deo poslovanja s telefonskim uslugama i internetom. Nezvanično , Telekom Srbija namerava kupiti jednog od manjih telekomunikacionih operatera.

Tags
Back to top button