“Stranci nikada ne uzimaju ‘naše poslove’, već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji” – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

“Stranci nikada ne uzimaju ‘naše poslove’, već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji”

Mate Rimac objavio je na Fejsbuku deo saopštenja o novim kolegama u kompaniji.

Zaposlenji u njegovom kompaniji “Rimac automobili” očigledno dobijaju obaveštenja o novim kolegama koji su se zaposlili, a Rimac je ovoga puta poručio kako su mu trojica njih zapala za oko.

Jedan od njih je Italijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Holandije i Nemačke.

“Jedan od mojih ciljeva od samog početka bio je da pokažem da se može uspeti i u Hrvatskoj, otvoriti radna mesta ovde, privući talente iz celog sveta, a hrvatskoj dijaspori pružiti priliku zbog koje se vredi vratiti”, napisao je u na pomenutoj društvenoj mreži.

Dodao je da je prošlog meseca zaposleno skoro 50 ljudi.

“Svaki mesec svi zaposleni dobijaju obaveštenje o novim kolegama koji su nam se pridružili prethodnog meseca. U julu smo imali skoro 50 novih zaposlenih. Bilo je zanimljivo videti ovu trojicu novih kolega jednog za drugim na spisku – prvi je Italijan koji se zbog posla preselio u Hrvatsku, a druga dvojica su Hrvati koji su se vratili iz Holandije i Nemačke kako bi se pridružili Rimcu”, poručio je.

Istakao je i kako su se prošlog meseca kompaniji pridružile i druge “međunarodne” kolege, što ga čini jako ponosnim.

“Sveta Nedelja i okolina zaista postaju dom raznolikoj populaciji. Vrlo je važno ne zaboraviti – stranci nikada ne uzimaju ‘naše poslove’, već donose znanje i iskustvo koje ovde ne postoji, pomažući nam da budemo bolja kompanija, da brže rastemo, pa čak i da stvorimo više radnih mesta za lokalno stanovništvo”, napomenuo je.

Prema njegovim rečima, znanje se tu širi mnogo brže nego na bilo kom univerzitetu.

“Dakle, nema sumnje da se radi o nečemu pozitivnom za lokalnu zajednicu. Učinimo sve što možemo kako bi se naše strane kolege osećale ovde kao kod kuće”, zaključio je Rimac.

Tags
Back to top button