PKS: Poziv firmama da iskoriste šansu na “Dubai ekspo 2020” – Bankar.rs
ANALIZEKOMPANIJESVE VESTI

PKS: Poziv firmama da iskoriste šansu na “Dubai ekspo 2020”

Privredna komora Srbije pozvala je kompanije da se prijave za učešće na Svetskoj izložbi “Dubai Ekspo 2020” koja počinje 1. oktobra i iskoriste mogućnosti da svoje proizvode i usluge predstave pred skoro 25 miliona posetilaca iz 192 zemlje.

Ovaj prestižni globalni forum trajaće šest meseci, od 1. oktobra 2021. do kraja marta naredne godine, i odlična je prilika za srpsku biznis zajednicu da sklopi nove poslove sa partnerima Bliskog istoka, Jugoistočne Azije i Afrike, ali i iz drugih zemalja koje su potvrdile učešće.

Naše kompanije moći će da pod posebnim povlasticama borave u Dubaiju, objavila je PKS.

Obezbeđen je besplatan čarter let: Beograd-Dubai-Beograd, lokalni transferi, omogućen je hotelski smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i korišćenje biznis centra u slobodnoj zoni Dubai South, koji je PKS postavila uz podršku Vlade Srbije i Paviljona Republike Srbije.

Poslovni centar kojim koordinira PKS privrednicima će biti na raspolaganju za promociju proizvoda ili usluga, poslovne razgovore i sastanke, kao i za otpočinjanje posla u emiratu Dubai.

PKS je tokom jula organizovala devet onlajn sastanaka na kojima su učestvovali predstavnici više od 150 kompanija iz različitih sektora privrede i detaljno su upoznati sa planom, organizacijom i nastupom na “Dubai Ekspo 2020”.

Privreda Srbije tokom trajanja izložbe biće predstavljena po tematskim nedeljama, a prijave za sektorske delegacije biće otvarane dva meseca pre početka tematske nedelje.

Tim PKS će kreirati poslovnu agendu boravka u Dubaiju za svaku grupu privrednika, rekla je pomoćnik direktora Sektora za internacionalizaciju PKS Danijela Strižak.

“Na sastancima koje smo organizovali privrednici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim informacijama o učešću na ovoj izložbi. Sastanci su bili podeljeni upravo po tematskim sedmicama koje je definisala Privredna komora Dubai, a najviše zainteresovanih firmi je iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, IT, cirkularne ekonomije, automobilske, tekstilne, hemijske i metalske industrije”, istakla je Strižak.

Dodala je da kompanije mogu uvek da se obrate PKS za savet i podršku kako bi se što bolje predstavili u Dubaiju.

Preduzetnica Dragica Gavrić, vlasnica modne kuće Gani iz Loznice sa svojim unikatnim haljinama već je sedam godina prisutna na tržištu UAE i deli samo pozitivna iskustva u saradnji sa tamošnjim poslovnim partenerima.

“Odlazak na Dubai Ekspo 2020 jeste šansa koja se ne propušta, da pokažemo naše umeće, inovativnost, kretativnost i originalnost. Tematske nedelje su odlično koncipirane tako da u različitim sferama možemo da da pokažemo ono najbolje”, rekla je Gavrić.

Đorđe Vukotić iz startapa Joberty kaže da ova svetska izložba otvara velika vrata startapima i IT kompanijama da se povežu sa fondovima, investitorima i firmama širom sveta.

“Dubai Ekspo 2020” daje nam velike mogućnosti za umrežavanje, poslovno povezivanje i zajedničke projekte, navodi Vukotić.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i direktor Paviljona Srbije u Dubaiju Igor Kovačević ističe da je “Dubai Ekspo 2020” jedinstvena prilika da pokažemo industrijska, tehnološka i ekonomska dostignuća, turističku ponudu, ali i predstavimo našu kulturu, tradiciju, istoriju. “Bićemo snažna podrška privredi da unapredi poslovanje u inostrastvu i proširi se na nova tržišta i institucijama da pokažu najbolje inovacije i rešeenja kako bi još više doprineli boljitku i napretku naše civilizacije”, rekao je Kovačević.

Tags
Back to top button