Nagradili direktora samo da bi ostao na čelu komanije – Bankar.rs
BANKESVE VESTI

Nagradili direktora samo da bi ostao na čelu komanije

JPMorgan bogato je nagradio glavnog izvršnog direktora Džejmija Dimona kako bi ga zadržao na poziciji CEO-a.

Dimonu je dodeljeno 1,5 milina prava na povećanje vrednosti deonica (oblik ugovora o opcijama koje može ostvariti za pet godina ako cena deonica poraste). Deonice JPMorgan-a u utorak su bile na 149,71 dolara, nakon što su ove godine porasle za 18%, usled ponovnog otvaranja privrede.

“Ova posebna nagrada odražava želju odbora da gospodin Dimon nastavi da vodi kompaniju sledećih značajan broj godina“, rekla je banka u regulatornoj prijavi.

Te bi opcije Dimonu mogle doneti dobit od približno 49 miliona dolara nakon 10-godišnjeg rasporeda odobravanja, piše Financial Times.

“Prilikom donošenja posebne nagrade, odbor je uzeo u obzir važnost kontinuiranog dugoročnog upravljanja pod gospodinom Dimonom, kontinuiteta vođenja i planiranja nasledstva u upravljanju usred visoko konkurentnog okruženja za talente izvršnog vodstva”, saopštila je banka.

Dimon je na čelu JPMorgana od 2005. godine i jedan je od najdugovečnijih aktivnih izvršnih direktora. On je između ostalog i milijarder jer prema Forbes-unjegovo bogatstvo iznosi 1,8 milijardi dolara. Karijeru je počeo u kompaniji American Express 1982. godine , a kasnije je pomogao da Citigroup postane ono što je danas.

Izvor: Bonitet.com

Tags
Back to top button