Mask se predomislio – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Mask se predomislio

Kompanija Tesla će najverovatnije ponovo početi sa prihvatanjem bitkoina kao sredstva plaćanja, izjavio je njen osnivač i direktor Ilon Mask.

On je dodao da će se to dogoditi kada bude obavljena dubinska analiza količine obnovljivih izvora energije korišćenih za “rudarenje” te valute.

On je u maju izazvao pad cena bitkoina, kada je rekao da će njegova kompanija prestati sa prihvatanjem kriptovalute kao sredstva plaćanja, jer se prilikom “rudarenja” bitkoina koriste ogromne količine električne energije, mahom proizvedene iz fosilnih goriva, podseća britanski list Gardijan.

Međutim, Maskovi komentari na jednoj jučerašnjoj konferenciji prouzrokovali su osmoprocentni skok bitkoina na 32.160 dolara.

“Želeo sam dubinsku analizu kako bih potvrdio da je procenat upotrebe obnovljive energije najverovatnije 50 odsto ili veći, i da postoji trend povećanja tog broja, a ako bude tako, kompanija Tesla bi nastavila da prihvata bitkoin”, rekao je Mask.

Neki Teslini investitori, zajedno sa ekolozima, sve su kritičniji prema načinu na koji se bitkoin “kopa” koristeći velike količine električne energije proizvedene fosilnim gorivima.

Međutim, sve više “rudara” digitalnih valuta pokušava da iskoristi obnovljivu energiju za ublažavanje negativnih posledica na životnu sredinu.

Tags
Back to top button