Dokumentacija za dobijanje kredite u Sberbank od sada preko eUprave – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESVE VESTI

Dokumentacija za dobijanje kredite u Sberbank od sada preko eUprave

Nastavljajući sa daljom digitalizacijom svojih usluga, Sberbank Srbija je omogućila svim građanima da svoje lične podatke i dokumentaciju, neophodne za dobijanje kredita, od sada dostavljaju Banci u digitalnoj formi i to preko portala eUprava.
U pitanju je potpuno nova mogućnosti na našem tržištu, koja nosi naziv „Moji podaci za banku“ i koja je građanima dostupna upravo na portalu eUprave.

Učešće u ovom projektu za Sberbank je bila prilika da se proizvodi Banke učine još dostupnijim građanima, kao i da im se omogući da od sada, mnogo jednostavnije, brže i uz veći nivo ličnog komfora, podnesu zahteve za dobijanje i koriste povoljne kredite Sberbank.

“Ovo je izuzetno značajan projekat na prvom mestu za građane, a zatim i za čitav bankarski sektor i državne službe. Projekat „Moji podaci za banku“ će doprineti bržoj digitalizaciji našeg društva, promeni i unapređenju korisničkog iskustva. To znači da građani od sada više neće morati fizički da donose različite potvrde, izvode i dokumentaciju u neku od naših ekspozitura, već sve to mogu da urade mnogo jednostavnije, odnosno putem portala eUprava”, istakao je Vladimir Bošković, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Po njegovim rečima, usluga „Moji podaci za banku“ je dostupna svim građanima koji imaju svoj nalog na portalu eUprava, kao i svoj elektronski ID (svoje lične parametre za dvofaktorsku identifikaciju – 2FA) uz koje već danas mogu da pristupe svojim podacima na portalu eUprava i da ih uz najviše nivoe bezbednosti proslede banci.

“Usluga „Moji podaci za banku“ je početak velikog digitalnog procesa, posvećenog boljem povezivanju države sa privredom. Siguran sam da je ovo samo početak i da ćemo u periodu koji sledi svi zajedno nastaviti sa unapređenjima ove usluge, ali i razvojem potpuno novih i inovativnih digitalnih servisa. Za korišćenje usluge „Moji podaci za banku“ potrebno je da građani, osim naloga na portalu eUprava, imaju i svoj elektronski ID. Te parametre je danas moguće dobiti samo u državnim organima u oko 150 gradova i opština. Upravo zbog toga, Sberbank će veoma brzo omogućiti ne samo svojim klijentima, već i svim građanima Srbije da svoj elektronski ID potpuno besplatno dobiju i u našim ekspoziturama. Na taj način, Sberbank će pružiti dodatni doprinos u procesu kreiranja digitalnog identiteta građana Srbije, a što će značajno unaprediti poslovanje u našoj zemlji i kreirati nove digitalne procese”, istakao je Bošković.

Tags
Back to top button