Atanasković: Srbija se ostvarila kao željena investiciona lokacija – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

Atanasković: Srbija se ostvarila kao željena investiciona lokacija

Ministarstvo privrede je u proteklom petogodišnjem investicionom periodu, u saradnji sa privrednim društvima kojima su bila dodeljena sredstva podsticaja, uspešno okončalo 177 investicija čija je vrednost 158 milijardi dinara, izjavila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

Atanasković je otvorila onlajn sastanak Mreže lokalnog ekonomskog razvoja u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština, gde je govorila na temu „Podsticajna politika na nacionalnom i lokalnom nivou“, saopštilo je Ministarstvo.

„U svetskim ekonomskim razmerama postigli smo da se Srbija ostvari kao željena investiciona lokacija i da strani investitori biraju Srbiju radi realizacije svojih ulaganja. To smo postigli ukupnom stabilnošću i insistiranjem na činjenici da ekonomski razvoj počiva na politici investicija“, poručila je Atanasković.

Što se tiče aktivnih projekata, kao onih investicija koje trenutno realizujemo, Atanasković je rekla da postoji 113 projekata koje karakterišu novije tehnologije i još veća kapitalna ulaganja, u vrednosti 350 milijardi dinara.

„Nastojaćemo da nova veća ulaganja dovedemo u sve opštine i gradove, naročito one u kojima do sada nije bilo investicija koje je država podržala podsticajnim sredstvima“, najavila je Atanasković.

Tags
Back to top button