Unikredit banka osmu godinu zaredom najbolja banka za pružanje kastodi usluga u Srbiji – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Unikredit banka osmu godinu zaredom najbolja banka za pružanje kastodi usluga u Srbiji

Unikredit (UniCredit) banka objavila je danas da ju je magazin Global fajnans (Global Finance) dvanaesti put zaredom proglasio je za najbolju banku za pružanje kastodi usluga međunarodnim investitorima (podkastodi) u 2021. godini u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE).

Pored ovog regionalnog priznanja, Unikredit banka je proglašena za najbolju kastodi banku u osam pojedinačnih zemalja među kojima su Srbija, Austrija, Bugarska, Mađarska i Slovenija, navedeno je u saopštenju i istaknuto da je Unikredit banci Srbija ovo osma nagrada u nizu.

Kako je precizirano, nagrade za svaki region i državu određuje uredništvo Global Finance-a, rukovodeći se istraživanjem tržišta, mišljenjem eksperata, odnosima sa klijentima koji koriste kastodi usluge, kao i prijavama samih banaka kako bi izabrali institucije koje pouzdano pružaju najbolje kastodi usluge na pojedinačnim tržištima i regionima.

Kriterijumi su uključivali odnose sa klijentima, kvalitet usluga, konkurentne cene, glatko rešavanje nestandardnih situacija, tehnološke platforme, aktivnosti nakon saldiranja transakcija finansijskim instrumentima, planove kontinuiteta poslovanja, poznavanje lokalne regulative i prakse uz stručnost Unikredita u regulisanju tržišta usluga hartija od vrednosti, čime se Unikredit istakao u odnosu na druge pružaoce usluga.

Globalna direktorka za Kastodi poslove u Unikredit Grupi Julija Romhanji izjavila je fokus bamke u poslednjih 10 godina na pružanju kvalitetnih usluga skrojenih prema potrebama klijenata i na digitalnim rešenjima.

“Drago nam je da su naši kontinuirani napori i snažna pozicija u regionu prepoznati, a posebno naglašava našu posvećenost tokom pandemije, kada smo obezbedili kontinuiranu uslugu. Ponosna sam na posvećene timove širom zemalja koji nam omogućavaju da zadržimo vodeću ulogu, pružajući izvrsnu uslugu kada su u pitanju kastodi poslovi”, rekla je ona.

Članica Izvršnog odbora i direktorka Sektora korporativnog i investicionog bankarstva Unikredit banke Aleksandra Rašić istakla je banka osmi put zaredom pokazala da potpuno opravdava priznanje za najbolju banku za pružanje kastodi usluga u Srbiji.

“Za nas je ovo priznanje motiv više da nastavimo da budemo posvećen i pouzdan partner našim klijentima i ekonomiji naše zemlje”, rekla je Rašić.

Beta

Tags
Back to top button