“Sledeći korak – uvođenje besplatnog rominga sa zemljama EU” – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

“Sledeći korak – uvođenje besplatnog rominga sa zemljama EU”

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev razgovarao je sa premijerkom Srbije Anom Brnabić na marginama Prespa foruma u Ohridu.

Oni su se tom prilikom saglasili da je uvođenje besplatnog rominga za građane zemalja regiona izuzetno važan momenat.

Zaev i Brnabić su istakli da je sledeći korak uvođenje besplatnog rominga sa zemljama članicama EU, piše makedonski portal “Vesnik”.

Premijeri dve zemlje su se složili da ohridski događaj, organizovan povodom tri godine od Prespanskog sporazuma, slavi uspeh dijaloga i poboljšava imidž Balkana.

Srbija i Severna Makedonija, naglasili su premijeri dve zemlje, neguju izuzetno bliske odnose između svojih država, naroda i vlada, i s tim u vezi dogovorili su se da pojačaju aktivnosti na otvaranju Makedonskog kulturnog centra u Srbiji i Srpskog kulturnog centra u Severnoj Makedoniji.

Sledeći izuzetno važan aspekt koji približava dve zemlje je, kako je rečeno, njihova ogromna posvecćenost unapređenju regionalne saradnje sa fokusom na ekonomsku agendu.

Na sastanku je dogovoreno hitno obezbeđivanje svih uslova za punu funkcionalnost sistema granične kontrole “One Stop Shop“ za građane obe države, što je usporeno zbog okolnosti koje nameće pandemija.

Tags
Back to top button