Britanija ukinula karantin za one koji donose „značajnu ekonomsku korist“ – Bankar.rs
SVE VESTI

Britanija ukinula karantin za one koji donose „značajnu ekonomsku korist“

Ministri u Vladi Velike Britanije pod pritiskom su javnosti nakon što je objavljena odluka da se određenim biznismenima i direktorima kompanija daje mogućnost da privremeno napuste karantin koji je trenutno na snazi u ovoj zemlji.

Javnost kaže da se vlada “ruga” karantinskim pravilima.

Nova pravila kažu da se onima koji donose „značajnu ekonomsku korist“ omogućava prekid njihovog desetodnevnog boravka u samoizolaciji zbog “važnih poslovnih aktivnosti”.

Objašnjenje zvaničnika stoji u zabrinutosti da je “Velika Britanija propustila velike investicije i nova radna mesta zbog trenutnih pravila o karantinu”, piše Guardian.

Rukovodioci koji rade u multinacionalnim i međunarodnim kompanijama i žele da iskoriste ovo pravilo moraće da dobiju vladinu dozvolu pre putovanja, a pre polaska negativan rezultat testa na Covid-19.

Takođe, da bi ispunili uslove, moraju pokazati da bi njihov rad u zemlji “verovatno sačuvao postojeće preduzeće sa sedištem u Velikoj Britaniji sa najmanje 500 zaposlenih” ili da će stvoriti novo u roku od dve godine. Svi rukovodioci koji poslove mogu da obave telefonom ili na daljinu neće ispunjavati uslove.

Vladin portparol rekao je da će se ovakve mere primenjivati samo u „zaista izuzetnim okolnostima“ i tvrdi da su mnoge druge zemlje uvele slične politike.

Izvor: Bonitet.com

Tags
Back to top button