Prevaranti osnovali 3.600 firmi i izvukli 12 miliona evra kovid pomoći – Bankar.rs
ANALIZESLIDERSVE VESTI

Prevaranti osnovali 3.600 firmi i izvukli 12 miliona evra kovid pomoći

Francuska i izraelska policija uhapsile su 16. juna pripadnike organizovane kriminalne grupe koja je izvela niz prevara s obe strane Sredozemnog mora.

Uhapšeno je ukupno šest osoba koje su se nalazile na raznim područjima Francuske.

Vlasti navode kako je ova grupa osnovala 3.600 fiktivnih firmi i prevarila državu za 12 miliona evra naknade za nezaposlene koja se davala tokom pandemije, piše Evropol.

Glavni osumnjičeni, 30-godišnji francusko-izraelski državljanin i njegova supruga uhapšeni su blizu švajcarske granice kada su pokušavali da pobegnu u Ženevu, iz koje su zatim planirali da lete za Tel Aviv, prenosi Indeks.

Sat vremena kasnije policija je sprovela raciju na nekoliko adresa širom Pariza i uhapsila ostale članove grupe. Pritom je pronašla velik iznos gotovine (1.765.630 evra i 3.420 dolara) koja je bila skrivena na privatnom parkiralištu i nalazila se u vodootpornim vrećicama. Na istom mestu pronađena je i torba s tri luksuzna sata u vrednosti od 230.000 evra i nakitom u vrednosti 30.000 evra.

Francuske vlasti su takođe izvršile povrat preko 6,2 miliona evra s bankarskih računa koji su bili u vlasništvu ove kriminalne skupine.

Tags
Back to top button