Upozorenje Centralne banke Rusije: Ne kupujte kriptovalute – Bankar.rs
ANALIZEBANKEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Upozorenje Centralne banke Rusije: Ne kupujte kriptovalute

Ruska Centralna banka upozorila je da ulaganje u nestabilne digitalne valute može dovesti do „ogromnih“ gubitaka.

Ruska Centralna banka upozorila je investitore da budu oprezni kod rizičnih ulaganja.

U intervjuu za list Komsomolska pravda, Elvira Nabiulina, guvernerka Centralne banke Rusije, tvrdi da su ulaganja u bilo koju vrstu valute uvek rizična.

„Gubitak na deviznom tržištu je mnogo izvesniji nego što je zarada. Najopasnija od svih strategija je, naravno, špekulativna kripto imovina“, rekla je ona.

„Cene su veoma kolebljive, a gubici mogu biti ogromni“, rekla je guvernerka ruske banke.

Kripto tržište, na kome su vrednosti pojedinih valuta poput bitkoina porasle do neviđenih maksimuma, prošlo je kroz turbulentan period koji je doveo do pada vrednosti što je mnogim investitorima proizvelo velike gubitke, prenosi RT.

U maju je 15% vrednosti Bitkoina nestalo preko noći nakon što je preduzetnik Ilon Mask izjavio da njegova kompanija za električne automobile Tesla više neće prihvatiti bitkoin za transakcije.

Tada su se tokom vikenda investitori suočili sa dodatnih 200 milijardi dolara gubitka, a analitičari su upozorili da bi dramatičan pad vrednosti mogao biti nastavljen.

Pad vrednosti zabeležile su i druge kripto valute, uključujući Eterum.

Na vrednost kriptovaluta značajno bi mogla da utiče i odluka kineske centralne banke da se bankama zabrani da nude finansijske usluge koje bi mogle da se koriste za trgovanje kripto valutama.

Tags
Back to top button