Milena Avramović Bjelica, Jelena Milašinović, Suzana Miličić i Andrea Brbaklić dobitnice su priznanja PRO PR Globe Awards – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Milena Avramović Bjelica, Jelena Milašinović, Suzana Miličić i Andrea Brbaklić dobitnice su priznanja PRO PR Globe Awards

Ovogodišnjih 25 laureata PRO PR GLOBE Awards dolazi iz 15 zemalja te će im biti uručena unikatna umetnička dela  Akademije umetnosti Novog Sada, fakulteta u Novom  Sadu. Dodela priznanja održaće se 15. marta 2024. godine u Hotelu Mona Plaza, Beograd gde se održava i 21. jubilarno izdanje međunarodne PRO PR Konferencije.

Priznanje su osvojile: Milena Avramović Bjelica, izvršna direktorka i suosnivačica Chapter 4, Jelena Milašinović, komunikacijska menadžerka Beogradske filharmonije, Suzana Miličić, vlasnica Kontakta PR i Andrea Brbaklić, direktorka FromA Consulting Ltd.

Osim njih, priznanje su osvojili: iz Slovenije: Sabrina Pečelin, PR menadžer u Porsche Slovenija, Alenka Vidic Praprotnik, upravna direktorica o28 komunikacijske grupe i Blaž Ferenc, direktor korporativnih komunikacija i održivosti u A1 Slovenija i A1 Srbija, iz Velike Britanije: Polly Cziok, izvršna direktorica promena i inovacija London Borough of Merton i Sophie Brendel, direktorka sektora za javnost, komercijalu i digital u Muzeju Viktorija i Alberta, iz Crne Gore: Nina Redžepagić, vlasnica PR agencije OR i Slađana Radović, direktorka marketinga, PR-a i korisničkog iskustva Novi Volvox, iz Hrvatske: Robert Škunca, generalni direktor regije Jugoistočne Evrope Grayling i Dario Gabrić, direktor korporativnih komunikacija Erste bank Croatia, iz Italije: Alicia Matilda Lubrani, glavna direktorka marketinga i direktorka korporativnih komunikacija u zemlji Axpo Italia, iz Bosne i Hercegovine: Nedžad Džudža, voditelj marketinga i komunikacija, ASA OSiguranje d.d. i Latifa Imamović, voditeljica marketinga Klika, iz Severne Makedonije: Ratka Tiricovska, direktoka odeljenja marketinga i PR-a Stopanske banke AD Skopje, iz Sjedinjenih Američkih Država: LaShonda L. Eaddy, docent za odnose s javnošću na fakultetu Penn State i Travis Parman, glavni direktor za komunikacije AppHarvest, iz Južne Afrike: Dustin Chick, partner i generalni direktor Razor PR, iz Ukrajine: Sergii Bidenko, direktor Bayka.agency, iz Irana: Mina Nazari, stručnjak za odnose s javnošću i komunikaciju Power Distribution Company, Tabriz, iz Rumunjske: Dana Oancea, predsjednica Foruma za međunarodnu komunikacija, iz Španjolske: Rafa Llopis, voditelj odjela marketinga Revestech te iz Mađarske: Zsófia Balatoni, suosnivačica Uniomedia PR agencije.

PRO PR GLOBE Awards jedini je program nagrađivanja pojedinaca, koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnom, regionalnom i lokalnom nivou.  Fokusiran je na jedince a ne na projekte.

Priznanje se dodeljuje u sklopu javno dostupnog pravilnika, bivši dobitnici nominuju buduće a žiri, koje uključuje bivše dobitnike ovog priznanja te članove organizacijskog odbora, odlučuje o dobitnicima na osnovu podataka prikupljenih nakon postupka nominacije, što uključuje: pregled biografije, medijske objave i druge relevantne javne izvore informacija koje mogu potvrditi verodostojnost i stručnost kandidata u procesu nominacije i odabira za PRO PR GLOBE Awards.

Od 2017. godine, PRO PR GLOBE Awards jedini je program dodele priznanja u kojem pobednike nominuju i četiri svetska komunikacijska udruženja: International Public Relations Association (Međunarodno udruženje za odnose s javnošću) – IPRA, International Communication Consulting Organisation (Međunarodna organizacija za komunikacijsko savetovanje) – ICCO, The Public Relations and Communications Association (Udruženje za odnose s javnošću i komunikaciju) – PRCA i Chartered Institute of Public Relations (Ovlašćeni institut za odnose s javnošću) – CIPR.

U sklopu PRO PR GLOBE Awards, dodieliće se tradicionalno i priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama a dobitnici će biti objavljeni 7.11.2023.

Tags
Back to top button