Google i Apple prihvatili kriptovalute kao sredstvo plaćanja – Bankar.rs
FOREXKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Google i Apple prihvatili kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Korisnici Google-a i Apple-a moći će da obavljaju transakcije u kriptovalutama zahvaljujući partnerstvu sa kompanijom koja pruža uslugu za kupovinu i prodaju kriptovaluta Coinbase.

Oni sada mogu da dodaju Coinbase karticu u svoje opcije mobilnog plaćanja, što znači da robe i usluge mogu kupiti putem pametnih telefona koristeći kriptovalute kao što su bitkoin, etereum, dodžkoin i druge.

Da biste dobili karticu, morate da odete na zvaničnu stranicu Coinbase da biste dospeli na listu čekanja. Da bi podstakao korisnike da ga dodaju u digitalne novčanike, Coinbase je najavio do 4% kripto nagrada onima koji koriste karticu u Google-ovim i Apple-ovim uslugama plaćanja.

Da li korisnici zaista mogu da plaćaju kriptovalutama?

Da i ne. Istina je da Coinbase konvertuje vaše kriptovalute u legalno sredstvo plaćanja poput dolara. Odnosno, kada korisnici izvrše kupovinu ili podignu novac sa bankomata, kompanija će pretvoriti digitalnu imovinu u dolare.

Kompanija upozorava da to podrazumeva plaćanje takse ili provizije u skladu sa vrstom transakcije koju je korisnik izvršio.

Drugim rečima – plaćate kriptovalutama, ali trgovci uplatu dobijaju u važećoj legalnoj valuti.

Za sada je ova funkcija dostupna samo u Sjedinjenim Državama i ograničena samo na odabrane korisnike od strane Google-a i Apple-a.

Izvor: Bizlife.rs

Tags
Back to top button