Sve kriptovalute ponovo u crvenom – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Sve kriptovalute ponovo u crvenom

Najpopularnija kriptovaluta na svetu, bitkoin, je prema podacima sajta Coindesk ponovo pretrpeo oštar pad vrednosti u poslednja 24 sata. Naime, on je pao za 8,82 odsto i njime se trenutno trguje po ceni od 33,198 dolara. Tržišna kapitalizacija bitkoina je tako pala na 617,81 milijardu dolara.

Druga najpopularnija kriptovaluta, ethereum je pao za oko 9,18 odsto u poslednja 24 sata i njim se trenutno trguje po ceni od 2,538 dolara. Tržišna kapitalizacija ove valute se kreće oko 292,4 milijardi.

Ostatak tržišta kriptovaluta takođe trpi ogromne gubitke koji se kreću od 8,79 odsto koliko je u slučaju bitkoina do preko 12,5 odsto u slučaju dogecoina.

Prema mišljenju stručnjaka, postoje dva uzroka ovakvom padu. Sa jedne strane, ponovo se upiru prsti u Kinu i sve veći pritisak koji kineske vlasti vrše nad “majnerima” zabranjujući njihov rad. Takođe u poslednjih par dana počela je njihova akcija zabrane rada kripto influenserima.

Sa druge strane iščekivanje “zatezanja” monetarne politike FED-a, pogurao je investitore na Zapadu da povuku svoja sredstva sa tržišta kriptovaluta.

Tags
Back to top button