Fond za razvoj odobrio 361 miliona dinara kroz 47 kredita – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Fond za razvoj odobrio 361 miliona dinara kroz 47 kredita

Republički Fond za razvoj odobrio je 47 zahteva za kredit u ukupnom iznosu od 361,1 miliona dinara, objavila je ta institucija.Za 13 investicionih kredita pravnim licima i preduzetnicima odobreno je ukupno 157,9 miliona dinara.

Odobreno je i devet zahteva za investicioni kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, a ukupni iznos kreditnih sredstava je 133,2 miliona dinara dok su 33,6 miliona bespovratna sredstva.

Za trajna obrtna sredstva odobreno je šest kredita pravnim licima i preduzetnicima u ukupnom iznosu od 34,9 miliona dinara.

Fond je odobrio devet kreditnih zahteva za podsticanje razvoja preduzetništva kod početnika u poslovanju za koje se izdvaja 12,5 miliona dinara kroz kredite i 5,8 miliona kao bespovratna sredstva.

Ženama preduzetnicama odobreno je sedam kreditnih zahteva koji ukupno vrede 13,5 miliona dinara i 7,2 miliona bespovratnog novca.

Mladima su odobrena tri kreditna zahteva u iznosu od 8,9 miliona dinara kreditnih sredstava i 4,8 miliona bespovratnih sredstava.

Tags
Back to top button