Platforma za plaćanje Paysera ulazi na tržište Kosova – Bankar.rs
ANALIZEINOVACIJEMobilna placanjaSVE VESTI

Platforma za plaćanje Paysera ulazi na tržište Kosova

Centralna banka Kosova odobrila je Paysera Kosovo, podružnici litvanske elektronske platne mreže Paysera, prvu licencu institucije za elektronski novac (EMI) u zemlji, navodi se u saopštenju kompanije.

Paysera će na Kosovu ponuditi kartice, jeftine ili besplatne transfere putem aplikacije, internet plaćanja i platna rešenja za kompanije, kao i mobilno plaćanje putem Google Paya ili Samsung Paya, te u budućnosti Apple Pay-a, piše Indikator.

“Na primer, stanovnici Kosova i preduzeća sada plaćaju 25 evra za transfer novca u zemlje EU, ali neće tako biti zadugo. Neće koštati pojedince ništa da pošalju novac u zemlju i u zemlje EU putem Paysera online bankarstva i aplikacije, a naknada za poslovanje neće prelaziti jedan evro”, kaže Bashkim Zeqiri, generalni direktor i glavni akcionar institucije za elektronski novac Paysera Kosovo, koji je doveo međunarodnu mrežu za plaćanje u zemlju.

Prema rečima izvršnog direktora Paysere Vytenisa Morkunasa, Payserov dolazak na Kosovo mogao bi biti zanimljiv i stanovnicima Kosova koji žive u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a koji novac šalju rođacima u svoju domovinu.

Paysera je već počela da zapošljava više od 20 programera na Kosovu.

Tags
Back to top button