I „Adiko“ i „Erste“ banka poskupljuju svoje usluge – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

I „Adiko“ i „Erste“ banka poskupljuju svoje usluge

Adiko banka od 7. jula i Erste banka od 1. avgusta povećaće svoje usluge za doznake i onlajn plaćanje, kao i korišćenje usluga za bankomate u bankama gde nemate otvorene račune i transakcije između dve banke.

Početkom 2021. godine banke su poskupele svoje usluge, a takav biće nastavljen i u drugoj polovini ove godine. Prema najnovijem planu, od 1. avgusta biće povećane naknade za razne vrste usluga za Erste banku, dok promene u ceni za ove usluge u Adiko banci biće povećane od 6. jula ove godine.

Predstavljamo vam spisak usluga koji će biti u odnosu na postojeće naknade.

Menja se Cenovnik proizvoda i usluga za stanovništvo i registrovana poljoprivredna gazdinstva, a one uključuju nekoliko segmenata.

Od 1. avgusta biće povećan Prenos novčanih sredstava u EUR po osnovu kupoprodaje nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca. Do sada, korisnici su za ovu uslugu plaćali maksimalno 5.000 dinara, a sada će plaćati maksimalno 7.000 dinara.

Dodatno, kada je reč o doznakama, bezgotovinski prenos novčanih sredstava u drugim valutama sa deviznog tekućeg računa biće povećan za 200 dinara. Sa minimalnih 1.000, a sada će koštati 1.200 dinara.

Biće povećana i naknada za podizanje gotovine u zemlji, pa će se tako sa računa umesto dosadašnjih 150 dinara, skidati 200. Kada je reč o šalterima drugih banaka, naknada će biti povećana sa minimalnih 200 na 250 dinara.

U Adiko banci promeniće se praktično cela korisnička usluga. Najavljeno je da se menja tarifni stav uplata/prenos na račun fizičkog ili pravnog lica kod drugih banaka sa minimalnih 110 na 150 dinara.

Kada je reč o transakcijama na prenos sredstava kod drugih pravnih lica, minimalna naknada će biti povećana sa 80 na 100 dinara.

Takođe, menja se tarifni stav prenos na račune kod drugih banaka preko 300.000 dinara Addiko eBank/Addiko.

Dodatno, doći će do izmena tarifnog stava kod isplate gotovog novca platnim karticama na bankomatima i šalterima drugih banaka, sa Mastercard kreditna kartica sa postojećih 3 odsto, na 3,25 odsto.

Menja se tarifni stav za naknade za osnovni račun sa 150 na 200 dinara mesečno.

Tags
Back to top button