EU u projekte u Srbiji uložila 1,8 milijardi evra – Bankar.rs
ANALIZEMAKROEKONOMIJASLIDERSVE VESTI

EU u projekte u Srbiji uložila 1,8 milijardi evra

Evropska unija je u periodu od 2010. do 2020.godine u projekte u Srbiji uložila 1,8 milijardi evra, potom sledi Nemačka sa 189 milona evra, Sjedinjene Američke Države sa 161 i Ujedinjene nacije sa 141 milion evra, saopšteno je na radionici „Upravljanje projektnim ciklusom“.

Radionica je sprovedena u okviru programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji, koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi GIZ, dodaje se u saopštenju.

Jedan od osnovnih izvora finansiranja projekata koji u interesu imaju poboljšanje kvaliteta života građana Srbije jesu međunarodne donacije, a prema godišnjim istraživanjima koje sprovodi Ministrastvo za evropske integracije Srbije, u tom pogledu najveći donator je Evropska unija, a najveći bilateralni donator Nemačka.

Ovaj finansijski potencijal je veoma važan za ekonomski i društveni razvoj Srbije, pre svega u pogledu sоciјаlne zaštite, zapošljavanja i uopšteg poboljšanja položaja najugroženijih društvenih grupa, navela je Marina Babović, projektna menadžerka programa Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji.

Izvor: Danas

Tags
Back to top button