NLB preuzima jos neku banku u regionu? – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

NLB preuzima jos neku banku u regionu?

Predsednik NLB grupe Blaž Brodnjak izjavio je Tanjugu da ta banka ima mogućnosti i potencijala za preuzimanje još neke banke u regionu.

On kaže, međutim, da je ta tema za sada preuranjena, kao i da je za NLB trenutno najvaženije da završi integraciju NLB-a sa Komercijalnom bankom u Srbiji.

Brodnjak je tako odgovorio na pitanje da li NLB ima planove za preuzimanje još neke banke u regionu, ali je dodao da razmišljaju o ulasku u Albaniju.

“Za sada radimo integraciju dve banke (Komercijalne i NLB Beograd) u Srbiji, računamo da će to biti završeno do kraja aprila naredne godine. U međuvremenu već razmišljamo potencijalno o ulasku u Albaniju, jer bi na taj način postali jedina banka koja je prisutna na svih šest tržišta Zapadnog Balkana i na zajedničkom putu ka Evropi”, naveo je Brodnjak.

Na taj način bi NLB grupa mogla jedina da pokrije i podrži trovinske i finansijske tokove u celom regionu, naglasio je Brodnjak.

On je rekao da NLB ostaje pri prognozi da će Komercijalna banka integrisana sa NLB bankom u Srbiji već od 2024. godine praviti profit od 100 miliona evra.

“Veoma sam zadovoljan i ponosan na način na koji se Srbija borila sa krizom. U Srbiji je pad BDP-a bio samo jedan odsto, što je jedan od najboljih reuzltata u Evropi. Tako da se kriza nije toliko odrazila na rezultate Komercijalne banke. Nismo pronašli ništa što nismo pre toga predvideli. Jako smo zadovoljni sa tom transakcijom i čvrsto stojimo iza nje”, naglasio je Brodnjak u izjavi za Tanjug.

Uveren je da će to biti odlična investicija na dugi rok i da će Komercijalna banka postati vodeća banka.

Tags
Back to top button