Cathie Wood: Bitcoin ide na 500.000 dolara? – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Cathie Wood: Bitcoin ide na 500.000 dolara?

Iako je bitcoin poslednjih dana na meti oštre rasprodaje, poznata investitorka Cathie Wood, CEO Ark Investment Managementa, predviđa da će mu cene narasti na 500.000 dolara.

Wood je u sredu rekla da je bitcoin sada “na prodaju” i dodala da ni nakon današnjeg pada kriptovaluta nije nužno na dnu. Tržište opisuje kao “emocionalno” i kaže da ga je teško nazvati dnom.

Bitcoin je pao peti dan zaredom, pa je najpopularnija kriptovaluta na putu da ostvari najgori mesec u više od tri godine.

Tokom intervjua Wood se ukratko reagovala na Muskove zabrinutosti u pogledu životne sredine prilikom rudarenja bitcoina, objasnivši da će usvajanje solarne energije u rudarstvu dramatično ubrzati. Wood je rekla da su izgledi za odobrenje fonda kojim se trguje bitcoinom u SAD-u ove godine sada povećani zbog nedavnog pada cijena.

“Šanse rastu sada kad smo izvršili ovu korekciju”, rekla je.

Bitcoin je rano jutros bio na granici od oko 40.753 dolara, što je nagli pad sa svih najviših nivoa kriptovalute od 64.829,14 dolara, postavljenih u aprilu.

Ranije ovog mjeseca Wood je objavila da se pridružila odboru Amun Holdings, matične kompanije 21Shares, švajcarske kompanije sa sjedištem koja nudi proizvode kojima se trguje na berzi i koji investitorima omogućuju lakši pristup izloženosti kriptovalutama.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button