Addiko banka postala deo inicijative Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena – Bankar.rs
ANALIZEBANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Addiko banka postala deo inicijative Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena

Addiko banka se pridružila inicijativi „Principi za osnaživanje žena“ Ujedinjenih nacija (The Women’s Empowerment Principles) koja se bori za prava žena i promoviše rodnu ravnopravnost širom sveta.

„Aktivno planiranje karijere i napredovanje ka rukovodećim pozicijama u okviru Addiko banke predstavljaju deo Strategije za diverzitet i inkluziju, dok banka raznovrsnim aktivnostima potvrđuje svoje opredeljenje za dalju afirmaciju žena kao lidera na najvažnijim funkcijama u banci. Jedna od osnovnih vrednosti kojima se rukovodimo jeste stvaranje okruženja bez diskriminacije, a to dokazujemo kroz realizovane aktivnosti koje su u skladu sa Strategijom za diverzitet i inkluziju“, izjavio je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko banke.

U saradnji sa Odeljenjem ljudskih resursa i organizacije, menadžment Addiko banke prati i prepoznaje rad žena na rukovodećim pozicijama, u cilju njihovog daljeg usavršavanja i pripreme za članstvo u Izvršnom i Upravnom odboru Addiko banke.

„Kroz brojne aktivnosti, zalažemo se za usavršavanje zaposlenih i podizanje svesti o tome koliko je bitno pronaći ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Kako je pandemija virusa korona promenila prioritete na svim nivoima, tako smo se i mi prilagodili nastojanjima da aktivno pružamo podršku svim zaposlenima. Dodatno, nastojimo da kroz aktivno planiranje karijere i sukcesora na rukovodećim pozicijama banke afirmišemo i unapred prepoznamo žene kao sukcesore na najvažnijim funkcijama u Banci“, izjavila je Marija Mijatović, direktorka Odeljenja ljudskih resursa i organizacije.

„Čestitamo Addiko banci jer je napravila svoj prvi korak na „WEP“ putovanju. Smatramo da je Addiko ključni partner koji će smanjiti razlike između polova na radnom mestu, na tržištu rada kao i u društvu u celini i uz progres održivih razvojnih ciljeva“, izjavila je Phumzile Mlambo-Ngcuka Izvršna direktorka UN Women.

Prijem u ovu globalnu inicijativu UN je još jedan primer da Addiko banka snažno podržava osnaživanje žena, u težnji za stvaranjem pravednijeg, inkluzivnog društva u kome inovacije predstavljaju put napretka.

Tags
Back to top button