Milenijum osiguranje: Stabilno poslovanje u 2020. uprkos težim okolnostima – Bankar.rs
ANALIZEOSIGURANJESLIDERSVE VESTI

Milenijum osiguranje: Stabilno poslovanje u 2020. uprkos težim okolnostima

Kompanija Milenijum osiguranje je u 2020. godini ostvarila premiju od 3,5 milijardi dinara, kao i rast bruto dobiti od 35 odsto u odnosu na 2019. uprkos velikim izazovima zbog pandemije kovid 19, saopšteno je danas.

Udeo Milenijum osiguranja na tržištu neživotnih osiguranja zadržan je na 4,2 odsto.

“Prethodna godina donela je brojne izazove, ali je Milenijum osiguranje na vreme implementiralo strateške planove za održanje kontinuiteta poslovanja i uspelo da očuva nivo poslovanja i stabilnost”, rekao je predsednik Izvršnog odbora kompanije Ljubiša Veljković.

Prema njegovim rečima, Milenijum osiguranje se opredelilo da se u toku 2020. godine, pored održanja postojećih kapaciteta, posveti intenzivnom razvoju dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje je imalo rast od 333 odsto, kao i širenju prisustva u svim regionima Srbije.

Milenijum osiguranje je prošle godine uvodilo nove usluge među kojima je dodatno pokriće za kovid 19 uz putno osiguranje, kao i osiguranje preduzetnika, mikro i malih preduzeća, kojim je pružena mogućnost zaštite poslovanja fleksibilnom i pristupačnom polisom osiguranja imovine i zaposlenih, kao i odgovornosti prema trećim licima.

Osiguranja od požara i ostalih imovinskih osiguranja u 2020. godini imalo rast od 20 odsto u odnosu na godinu pre, a auto-kasko osiguranje 18 odsto.

Veljković je istakao da je adekvatnost kapitala Milenijum osiguranja u 2020. godini dostigla 286,3 odsto, što je iznad proseka tržišta neživotnih osiguranja, dok je imovina za pokriće tehničkih rezervi iznosila 141,3 odsto.

“Tokom prethodne, svakako veoma izazovne godine, mi smo koncentrisali potrebnu likvidnost i sprovodili politiku smanjenja troškova poslovanja i na taj način smo obezbedili nesmetano poslovanje i održavanje kvaliteta naše usluge. Bili smo efikasni u rešavanju i isplati šteta i funkcionisali smo bez zastoja”, rekao je Veljković.

Dodao je da je Milenijum osiguranje na kraju 2020. imalo 433 zaposlenih, kao i prethodne godine, i da je ulagano u njihovu edukaciju.

Izvor: Beta

Tags
Back to top button