Donacija ”Telekoma Srbija” Sportskom centru ”Jezero” u Kikindi – Bankar.rs
SVE VESTI

Donacija ”Telekoma Srbija” Sportskom centru ”Jezero” u Kikindi

Kompanija ”Telekom Srbija” donirala je Sportskom centru ”Jezero” u Kikindi sredstva na osnovu projekta kojim je kompletno remontovan nano filter za vodu u unutrašnjim i spoljašnjim bazenima. Donacija je vredna milion i po dinara, a u planu su i nova ulaganja.

Sportski centar “Jezero” u Kikindi kompletno je remontovao nano filtere za bazensku vodu. Investiciju vrednu milion i po dinara donirala je kompanija “Telekom Srbija” na osnovu projekta od velike važnosti za sam protok i kvalitet vode kao i na utrošak električne energije.

“Mi sada praktično imamo pijaću vodu u bazenu što znači da možemo da pružimo našim korisnicima još bolji kvalitet i ugođaj. Mi smo napisali projekat koji smo uputili “Telekomu”, a oni su prihvatili da izvrše donaciju od milion i po dinara”, kaže Dejan Pudar, direktor Sportskog centra ”Jezero”.

Saradnja državnih institucija sa lokalnim samoupravama od velike ja važnosti, a dobar deo sredstava uvek se vrati svim građanima putem projekata.

“Potpuno je logično da deo sredstava i prihoda doniramo opštinama i uvek mi je drago kada lokalna samouprava ima konkretne zahteve kako bi mi mogli da vidimo da to što mi ulažemo kao donaciju ima i praktičnu primenu”, dodaje Vladimir Lučić, generalni direktor kompanije “Telekom Srbija”.

Pored donacija, vrlo je važno da se sredstva iskoriste putem republičkih i pokrajinskih konkursa.

“Veoma je važno da i grad, ali i javne ustanove u gradu, traže izvor prihoda van gradskog budžeta i to uvek mora da naiđe na podršku. Moje je da lobiram, tako da ćemo negde proći, negde nećemo, ali ćemo u svakom slučaju da se borimo da u Kikindu donesemo što više novca”, kaže Milenko Jovanov, narodni poslanik.

Državne institucije koje dobro posluju pokazale su visok stepen društvene odgovornosti, što treba iskoristiti.

“Mi imamo Ideje i planove tako da se nadam da će jedna od najvećih društveno odgovornih kompanija kakva je “Telekom” i u budućnosti prepoznati ideje kako na samom Sportskom centru ”Jezero”, tako i u ostalim segmentima našeg društva”, smatra Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Kako je započeta izgradnja optičke mreže na teritoriji cele Srbije, planirano je da u Kikindu bude uloženo milion evra za izgradnju optičke mreže za 9.000 potencijalnih korisnika. Mreža je već izgrađena za 6.000 potencijalnih korisnika usluga.

Izvor: RTV.rs

Tags
Back to top button