Mask izgubio 20 milijardi dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Mask izgubio 20 milijardi dolara

Šef kompanije Tesla, Ilon Mask, navodno je postao siromašniji za više od 20 milijardi dolara otkako se pojavio kao domaćin u emisiji “Saturday Night Live”.

Neto bogatstvo američkog biznismena je opalo sa 166 milijardi na 145,5 milijardi dolara nakon što su akcije proizvođača električnih automobila Tesla potonule za oko 15 posto tokom minule nedelje, prema podacima koje je pratio magazin Forbs.

Bez obzira na to, Mask je i dalje treći najbogatiji čovek na svetu, prenosi Raša tudej.

Tokom debija u ovoj zabavnoj emisiji, ekscentrični milijarder je otkrio da je “prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja je domaćin tog šoua – ili u najmanju ruku prva koja je to priznala”.

Preduzetnik je takođe govorio o najnovijim dešavanjima na tržištu kripto valuta kao što su bitkoin i dodžkoin, iznevši šokantnu ocenu da je ova druga “prazna priča” . Mask je ranije javno promovisao taj token, što je poguralo njegovu cenu do rekordnih nivoa.

Njegovi komentari izneti u toj emisiji snažno su uzdrmali kripto tržište, pri čemu se dodžkoin stropoštao za više od 30 posto u roku od 24 sata. U međuvremenu, dodžkoin je ponovo krenuo da raste, a noćas je skočio za više od 40 posto na oko 55 centi po koinu, nakon novog Maskovog tvita i najave platforme Koinbejz da će uvrstiti taj novčić u ponudu.

Nakon tv nastupa Mask je takođe najavio da Tesla odustaje od prihvatanja bitkoina ka sredstva plaćanja za njegove automobile.

Poslednji potezi Maska su navodno zbunili investitore, izazivajući dodatnu volatilnost cena “Teslinih” akcija, koje su tokom proteklih mesec dana u padu zbog opšte rasprodaje deonica velikih tehnoloških giganata na berzi i rastuće neizvesnosti vezane za poslovanje ovog proizvođača automobila u Kini.

Tags
Back to top button