Šef Goldman Saksa zgrnuo bogatstvo na dodžkoinu, pa se pozdravio s firmom? – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESLIDERSVE VESTI

Šef Goldman Saksa zgrnuo bogatstvo na dodžkoinu, pa se pozdravio s firmom?

Banka je potvrdila da ju je Aziz Mekmahon, šef prodaje na tržištima u nastajanju, napustio, a prema nekim izveštajima, zaradio je “pozamašnu sumu”.

Generalni direktor američkog bankarskog giganta Goldman Saksa napustio je investicionu banku nakon što je navodno zaradio milione ulažući u kriptovalutu dodžkoin (dogecoin).

Portparol Goldman Saksa potvrdio je da je Aziz Mekmahon, generalni direktor i šef prodaje na novim tržištima sa sedištem u Londonu, napustio investicionu banku u kojoj radi 14 godina, piše B92.

Međutim, portparol je rekao Marketvoču (MarketWatch) da nije imao saznanja o ulaganju u pomenuti dodžkoin.

Britanski Gardijan izvestio je da je Mekmahon zarađivao novac ulažući na svoj lični račun i da nije bio uključen u trgovanje kriptovalutama za Goldman Saks. Iako se ne zna mnogo o iznosu koji je dotični navodno zaradio, novine se pozivaju na neimenovane izvore tvrdeći da je to “pozamašna suma”.

Smatra se da Mekmahon, za koga na Linkdinu (LinkedIn) stoji da je studirao na Triniti koledžu u Dablinu (Trinity College Dublin), možda osniva hedž fond, prema podacima iznetim na portalu EFC (efinancialcareers.co.uk), koji je prvi izvestio o priči.

Strani mediji konraktirali su Mekmahona radi komentara, ali zasad ga nisu dobili.

Tags
Back to top button