PKS organizuje info-dan o zajedničkom regionalnom tržištu – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

PKS organizuje info-dan o zajedničkom regionalnom tržištu

Privredna komora Srbije (PKS), kao jedna od šest privrednih komora u okviru Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF ZB6), danas organizuje info dan “Zapadni Balkan i Srbija: implementacija Akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište – koristi i izazovi”, saopšteno je iz PKS.

Na ovom onlajn događaju biće predstavljene koristi od primene plana i pokrenuta diskusija o izazovima kako bi se podstaklo zajedničko pronalaženje rešenja u interesu poslovne zajednice ZB, njenih građana, kao i EU.

Kako najavljuju iz PKS, u diskusiji će učestvovati predstavnici kompanija članica Poslovnog saveta KIF ZB6 i predstavnici organizacija i tela uključenih u implementaciju Akcionog plana.

Akcioni plan za zajedničko regionalno tržište za period 2021-2024 je nastavak aktivnosti na unapređenju ekonomske saradnje u regionu ZB na njegovom putu ka punopravnom članstvu u EU.

On se nadovezuje na postignuća „Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor“ usvojenog na samitu u Trstu 2017. godine, navode iz PKS.

Tags
Back to top button