NBS predlaže: Plaćanje poreza karticom bez provizije – Bankar.rs
ANALIZENBSSLIDERSVE VESTI

NBS predlaže: Plaćanje poreza karticom bez provizije

Drugu ratu poreza na imovinu fizičkih lica za 2021. godinu, koja dospeva na naplatu 17. maja, moguće je, bez provizije, izmiriti na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija, DinaCard karticom, saopštava NBS.

DinaCard karticom je, na šalterima Uprave, moguće, takođe bez provizije, platiti i sve ostale poreske obaveze, kao i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

„Isto tako, na šalterima Uprave za trezor DinaCard karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava, i onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, i onima koji imaju račune u poslovnim bankama, kao što su računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije”, JKP „Informatika” Novi Sad, Telekom a.d. i slično“, naglašavaju u NBS.

Izmirenje poreza na imovinu fizičkih lica može se izvršiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod, a korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj građanin ima račun, ističu u centralnoj banci.

Izvor: Biznis.rs

Tags
Back to top button