Goldman Saks zvanično započeo eru trgovine kriptovalutama na Vol stritu – Bankar.rs
ANALIZEBANKEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Goldman Saks zvanično započeo eru trgovine kriptovalutama na Vol stritu

Goldman Sachs formalno je započeo eru trgovine kriptovalutama na Vol stritu.

Banka je u četvrtak obavestila svoje tržišno osoblje da je novoformirano odelenje za kriptovalute uspešno trgovalo s dve vrste derivata povezanih s bitcoinima, prenosi CNBC.

Kripto tim postoji u odelenju za trgovinu globalnim valutama i tržištima u nastajanju, i deo je ukupnog napora banke u području digitalne imovine koji vodi Metju Dermot.

Goldman Saks, dominantna globalna investiciona banka za trgovanje fiksnim prihodima i deonicama, razmišljala je o stvaranju stola za trgovanje bitcoinima najmanje od 2017. godine. Kompanija je u početku podnela te planove i ponovo pokrenula tim za kripto trgovanje u aprilu, izvestio je Rojters ranije ove godine.

Pod rukovodstvom izvršnog direktora Davida Salomona, Goldman nastoji da proširi svoju prisutnost na tržištu “selektivnim ukrcavanjem” institucionalnih investitora za kripto trgovanje kako bi proširio ponudu. Banka je takođe rekla da je pokrenula novu softversku platformu koja klijentima pruža najnovije cene kriptovaluta i vesti.

Banke, uključujući Goldman i rivala Morgana Stenlija, najavile su planove za ponude ulaganja u bitcoin bogatim klijentima u njihovim sektorima za upravljanje bogatstvom, ali uglavnom su se klonile nestabilne imovine u svojim trgovinskim operacijama na Vol stritu.

Derivati kojima se trguje u Goldmanu, bitcoin fjučersi i terminski ugovori koji se ne mogu isporučiti, načini su klađenja na cenu bitcoina. Ugovori se podmiruju u gotovini i ne zahtevaju da se Goldman bavi stvarnim bitcoinima, koji se u industriji nazivaju “fizičkim bitcoinima”, jer banka to još nije u mogućnosti to učiniti, napomenuo je Venkataraman u dopisu.

Izvor: SEEbiz.eu

Tags
Back to top button