Američka banka prvi put omogućava svojim klijentima ulaganje u bitkoin – Bankar.rs
BANKEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Američka banka prvi put omogućava svojim klijentima ulaganje u bitkoin

Jedna od najvećih investicijskih banaka JP Morgan priprema ponudu fonda za ulaganje u bitkoin.
Bitkoin fond JP Morgana mogao bi se pokrenuti već ovog leta, rekla su CoinDesku dva izvora upoznata s tim pitanjem. Institucionalna trgovina bitkoina NYDIG služiće kao snabdevač JP Morgana, rekao je treći izvor.

JP Morganovim bitkoin fondom aktivno će se upravljati, reklo je više izvora za CoinDesk. To je značajan odmak od pasivne strategije koju nude kriptoindustrijski stalwarts poput Pantera Capitala i Galaxy Digitala, koji omogućavaju klijentima sa podsticanjem da kupuju i drže bitkoin putem fondova, a da ga nikada sami ne dotaknu. Galaxy i NYDIG sada klijentima Morgan Stanleya nude bitkoin fondove.

JP Morganov fond biće namenjen klijentima sa privatnim bogatstvom, rekao je izvor upoznat sa situacijom za CoinDesk.

Potez JP Morgana označava nagli zaokret za banku od tri biliona dolara.

Izvršni direktor JP Morgan Jamie Dimon nazvao je bitkoin opasnom prevarom 2017. godine, preteći tada da će “otpustiti u sekundi” bilo kojeg trgovca koji dirne u bitkoin. Kasnije je malo reterirao, ali se glasno zalaže za regulaciju bitkoina, a to je istovremeno baš ono što ljubitelji kriptovaluta ne žele da čuju.

“Ako ste dovoljno glupi da ga kupite, platićete cenu jednog dana”, rekao je tada.

Uprkos ličnom preziranju izvršnog direktora prema kripto svetu, zamenici u njegovom odeljenju za korporativno i investicijsko bankarstvo priznali su u februaru da bi potražnja klijenata mogla naterati instituciju na promenu stava. I čini se da se to upravo događa ovih dana.

Izvor: Kamatica

Tags
Back to top button