American Express, Discover, Mastercard i Visa udružuju snage za uvođenje usluge za digitalno plaćanje na globalnom nivou – Bankar.rs
ANALIZEINOVACIJEMobilna placanjaSVE VESTI

American Express, Discover, Mastercard i Visa udružuju snage za uvođenje usluge za digitalno plaćanje na globalnom nivou

Sve više potrošača svoje svakodnevne kupovine obavlja online, bez fizičkog kontakta, kod različitih trgovaca i na različitim platformama. Korišćenje e-trgovine sve je rasprostranjenije i zato je sada, više nego ikada pre, potrebno staviti fokus na besprekorno iskustvo online kupovine na svim digitalnim kanalima.

Iz tog razloga American Express, Discover, Mastercard i Visa počinju tehničku pripremu za uvođenje usluge za digitalno plaćanje Click to Pay na globalnom nivou. Usluga se temelji na industrijskom standardu EMV® Secure Remote Commerce – i širi se na razne zemlje širom sveta uključujući Australiju, Brazil, Kanadu, Hong Kong, Irsku, Kuvajt, Maleziju, Meksiko, Novi Zeland, Katar, Saudijsku Arabiju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate i Ujedinjeno Kraljevstvo, a uskoro će uslediti i širenje na druga područja.

Cilj usluge Click to Pay je učiniti online naplatu jednostavnom i sigurnom za sve korisnike na web i mobilnim stranicama, mobilnim aplikacijama i povezanim uređajima. Ovo napredno rešenje digitalne blagajne zamenjuje dugotrajni proces unosa brojeva računa i ostalih informacija prilikom plaćanja na web stranicama. Kroz Click to Pay digitalnu blagajnu trgovci dobivaju jedan jedinstveni virtualni terminal za procesuiranje različitih brendova kartica, što krajnjim korisnicima omogućava jednostavnije iskustvo online kupovine. U budućnosti je cilj da Click to Pay pruži korisnicima pojednostavljeno i jednako kvalitetno iskustvo naplate u svim digitalnim okruženjima.

American Express, Discover, Mastercard i Visa su ovo univerzalno rešenje za digitalno plaćanje u Sjedinjenim Američkim Državama najavili 2019. godine. Od tada je više od 10.000 trgovaca širom sveta svojim kupcima omogućilo ‘Click to pay’ opciju, uključujući Cinemark, Crate & Barrel, Expedia, Fresh Direct, Jo-Ann Fabric and Crafts, Joseph A. Bank, Rakuten U.S., Saks Fifth Avenue i SHOP.com, Emirates, Pizza Hut Australia, The Warehouse, Torpedo7, Ticketek i Warehouse Stationery.

Kako bi povećali prihvat usluge Click to Pay, svaka kartična shema počinje sa svojim pružaocima usluga platnog prometa i prihvatiocima da radi na pripremi za pojednostavljeno online plaćanje. U SAD-u partneri uključujući ACI Worldwide, Aurus, Blackbaud, BlueSnap, Braintree (PayPal Service), Cybersource, Global Payments, Mastercard Payment Gateway Services i Square pružaju svojim trgovcima uslugu Click to Pay. Dodatna podrška za globalno širenje usluge Click to Pay na nova područja dolazi i od međunarodnih partnera, među kojima su i Checkout.com, Noon Payments, SafeCharge i Windcave.

Izvor: Novac.hr

Tags
Back to top button