Sberbanka pokrenula akciju pošumljavanja: Biće zasađeno 20.000 sadnica – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEDruštvena odgovornostSLIDERSVE VESTI

Sberbanka pokrenula akciju pošumljavanja: Biće zasađeno 20.000 sadnica

Ako ste klijent Sberbanke, na jednostavan način mogli ste da pomognete u zaštiti životne sredine. Bilo je dovoljno da pošaljete banci mejl da hoćete da dobijate izveštaje onlajn, bez papirnog računa, i banka je odmah kupovala jednu sadnicu drveta. Odziv je bio odličan, pa je do sada u akciji kupljeno 20 hiljada sadnica koja će uskoro biti posađene. U akciju Sberbank – Jedan email, jedno drvo – uključili su se i Ministarstvo zaštite životne sredine, Nacionalni park Fruška gora i Srbijašume.

Sberbanka je potpisala ugovore o saradnji sa JP Srbijašume i JP Nacionalni park Fruška gora, zahvaljujući kojima će na području planina Suvobor i Rudnik, teritoriji grada Beograda i u zaštićenom području nacionalnog parka Fruška gora, biti posađeno više od 20.000 sadnica drveća, što će dodatno doprineti unapređenju brige o šumama i životnoj sredini.

Akcije pošumljavanja koje će zajedno realizovati Sberbank, Srbijašume i Nacionalni park Fruška gora deo su ekološke i društveno odgovorne inicijative pokrenute u okviru projekta gde je Sberbank Srbija pozvala svoje klijente da banci ostave mejl adresu i da ubuduće sva obaveštenja Sberbank dobijaju elektronskim putem, a ne u štampanoj formi.

Tom prilikom, Sberbank se obavezala da će u ime svojih klijenata, za svaki prikupljeni mejl posaditi po jedno drvo i time pružiti dodatni doprinos unapređenju brige o sredini u kojoj živimo.

„Naša banka je značajno smanjila upotrebu papira. U jednoj godini smanjili smo za više od 200.000 pošiljaka koje šaljemo fizički klijentima“, navela je Marijana Vasilescu, predsednica Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

Kako je navela, tokom akcije prikupljeno je više od 20.000 mejl adresa i saglasnosti.

To, kako je navela, potvrđuje da je izuzetno veliki broj korisnika prepoznao značaj ove inicijative.

Potpisivanju ugovora je prisustvovala i Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine u Vladi Srbije, koja je tom prilikom poručila da je ovo primer koji bi mogao da podstakne i druge društveno odgovorne kompanije da misle „zeleno“ i sprovode akcije koje za cilj imaju očuvanje životne sredine.

Izvor: N1 info

Tags
Back to top button