Pandemija uvećala bogatstvo najimućnijih Japanaca za 50 odsto – Bankar.rs
ANALIZELICNE FINANSIJESVE VESTI

Pandemija uvećala bogatstvo najimućnijih Japanaca za 50 odsto

Bogatstvo najimućnijih Japanaca uvećano je skoro 50 odsto tokom prošle godine, uprkos pandemiji kovida-19, preneo je danas magazin “Forbs Ejša”.

Neto bogatstvo 50 najimućnijih ljudi u Japanu poraslo je za 48 odsto na 249 milijardi dolara u odnosu na prethodnu godinu, zahvaljujući oporavku izvoza, kao i skoku berzanskog indeksa Nikei koji je porastao za 54 procenta u odnosu na godinu dana ranije, prenosi japanska agencija Kjodo.

Bogatstvo svakog od 50 najbogatijih je prvi put premašilo milijardu dolara, prema rang-listi tog poslovnog časopisa za 2021. godinu.

Na prvom mestu liste po bogatstvu je predsednik i izvršni direktor japanske SoftBank Grup Masajoši Son.

Njegovo bogatstvo se više nego udvostručilo na 44,4 milijarde dolara, nakon što su uspešne inicijalne javne ponude kompanija u koje je SoftBank uložila, prouzrokovale skok akcija SoftBank-e, navodi se u izveštaju “Forbs Ejša”.

Predsednik i izvršni direktor kompanije “Fast Retailing” Tadaši Janai, cija kompanija stoji iza lanca odeće “Uniklo”, zauzeo je drugo mesto, sa bogatstvom koje je uvećano za oko 90 procenata na 42 milijarde dolara.

Izvor: RTV

Tags
Back to top button