Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKESLIDERSVE VESTI

Bogdan Podlesnik novi glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica

Nakon preuzimanja Komercijalne banke Beograd i zavisnih banaka od NLB Grupacije krajem decembra 2020 i dobijene saglasnosti Centralne banke Crne Gore, Bogdan Podlesnik, kao Glavni izvršni direktor (CEO) i Dražen Vujošević, kao Izvršni direktor za upravljanje rizicima i finansije (CRO/CFO) 21.04.2021 su zvanično preuzeli dužnost i upravljanje Komercijalnom bankom AD Podgorica, članicom NLB Grupe.

Odbor direktora je uručio razrešenje sa dužnosti prethodnim izvršnim direktorima i zahvalio se na izvrsno odrađenom poslu i dobroj saradnji u proteklim mesecima.

„Čast mi je upravljati Komercijalnom bankom Podgorica u okviru NLB bankarsko-finansijske grupacije. Do kraja novembra ove godine, Komercijalna banka će poslovati samostalno, a tokom sveobuhvatnog procesa integracije, udržiće se sa NLB bankom. Svi klijenti Komercijalne banke sada su deo snažne NLB Grupe, međunarodne finansijske institucije, posvećene ovom regionu, gde je naš dom. Najsavremenije međunarodno bankarsko iskustvo prilagođavamo potrebama lokalnog tržišta, svakodnevno omogućavajući klijentima Komercijalne banke moderne i povoljnije finansijske usluge i proizvode. Svim postojećim i novim klijentima poželećemo dobrodošlicu paketom proizvoda i usluga, koji smo sa velikom pažnjom pripremili kako bi malim preduzetnicima i fizičkim licima pružili niz povoljnosti na jednom mestu. Ubeđen sam da će sinergijom dva snažna brenda, kao što su NLB i Komercijalna banka, klijenti dobiti novi kvalitet, superiornu uslugu veće vrednosti, širi asortiman tradicionalnih i digitalnih bankarskih proizvoda, a što je najvažnije dodatnu stabilnost i garanciju kvaliteta u svim segmentima poslovanja”, izjavio je Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor Komercijalne banke Podgorica, nakon zvaničnog imenovanja.

„Posebnu pažnju usmerićemo ka dodatnom razvoju zaposlenih. Vrlo sam ponosan na izuzetno motivisan tim profesionalaca i njihov entuzijazam u pružanju usluge, zahvalan na poverenju klijenata, koje ćemo u narednom periodu dodatno opravdati, svakodnevno unapređujući i snažeći poziciju NLB Grupacije na finansijskom tržištu Crne Gore“, zaključuje Bogdan Podlesnik, Glavni izvršni direktor.

Tags
Back to top button