JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica – Bankar.rs
ANALIZEBANKESVE VESTI

JPMorgan prodao rekordnih 13 milijardi dolara obveznica

JPMorgan Chase & Co. prodao je juče 13 milijardi dolara obveznica, što je najveći posao te vrste ikad, iskoristivši neke od najjeftinijih troškova pozajmice u poslednjih nekoliko godina kako bi povećala svoj kapital nakon što su Federalne rezerve dopustile da mere pandemijske pomoći isteknu.

Dogovor, koji je usledio nakon najboljeg tromesečja banke ikad, pojavio se na tržištu jer korporativni zajmoprimci i dalje beleže veliku potražnju za dugom koji pruža pristojnu premiju nad američkim državnim obveznicama. Knjige narudžbi porasle su na oko 26 milijardi dolara, što je JPMorganu omogućilo da smanji kamate na dug s relativno visokih raspona koje je u početku ponudio, piše SEEbiz.eu.

Jumbo ponuda možda je bila povezana s nedavnim promenama u regulatornim olakšicama za banke, prema analitičaru Bloomberg Intelligencea Arnoldu Kakudiju.

Banke su ostale u poziciji da trebaju prodati obveznice ili dodati kapital, a prodaja neosiguranog duga JPMorgan pomoći će mu da ispuni ukupan kapacitet za apsorbiranje gubitaka ili TLAC i vratiti odnos u ravnotežu, rekao je Kakudi.

Tags
Back to top button